Letno poročilo 2018

Izvedli smo 46 primerjalnih testov, od tega 38 mednarodnih in 8 testov, izvedenih v Sloveniji. Najbolj bran primerjalni potrošniški test na spletu je bil test sesalnikov. Test pralnih strojev je vseskozi med najbolj branimi vsebinami, letos pa je ponovno med petimi najbolj popularnimi.

Naročniki na revijo ZPStest so prejeli 12 številk revije ZPStest, ki so izšle v desetih zvezkih. V letu 2017 smo tako pripravili skupaj 352 strani koristnega branja.

Potrošniki so lahko na policah našli 24 novih izdelkov oz. storitev, označenih z znakom ZPStest.

V okviru projekt CLEAR 2.0 smo pripravili brošuro Klimatske naprave - Kaj je dobro vedeti?

Pripravili smo 10 prilog Osebne finance. Vse prispevke iz finančne priloge Osebne finance objavimo tudi na spletnem mestu www.zps.si vsi članki s področja bančnih storitev so vsem obiskovalcem brezplačno dostopni.

Na našem spletnem mestu smo v zadnjem letu objavili 40 člankov o finančnih temah, ki si jih je ogledalo 80.000 posameznih obiskovalcev.

V okviru izvajanja javne službe »izvajanja primerjalnih ocenjevanj blaga in storitev” sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo«, smo izvedli 10 primerjalnih ocenjevanj. Rezultati so prosto dostopni na spletni strani programa www.potrošnikovZOOM.si.

 <div data-configid="2243644/70266746" style="width:525px; height:371px;" class="issuuembed"></div>

O nas

Mednarodni inštitut za potrošniške raziskave je raziskovalna organizacija, ki se ukvarja s politiko varstva potrošnikov, s primerjalnim ocenjevanjem kakovosti izdelkov in storitev, z informacijsko dejavnostjo v podporo zastopanju, svetovanju, informiranju in izobraževanju potrošnikov.

Kontakt

MIPOR

Tržaška 2, Ljubljana

01 4740610

mipor@mipor.eu

Mediji: mediji@mipor.eu